top of page
2445.JPEG

Yogareise Amazonas Brasil
20. januar - 3. februar 2025

Ønsker du å forbedre helsen din, nysgjerrig på yoga, samtidig gi deg selv en opplevelse for livet, da er dette reisen for deg. Lene Friberg inviterer deg til å bli med til hennes paradis Alter Do Chao hvor hun tilbringer tid hvert år. Her får du mulighet til å leve i ett med Amazonas magiske natur, kritt hvite sandstrender, en hjertevarm lokalbefolkning og langt bort fra turisme. I kombinasjon med yoga, kortreist mat, spennende utflukter til blant annet en indianerstamme, vil du komme hjem med et minne for livet og en sunnere kropp og sinn. 

Det stilles ingen krav til forkunnskaper i yoga. Passer for både nybegynnere og øvede.

IMG_0814_edited.jpg

Pousada Amazonia

Vi bor i autentiske hytter på nydelige Amazonia. Delt dobbeltrom.Bostedet ligger, ca 3 km utenfor byen Alter do Chao. Her bor vi i regnskogen med tilgang til kritthvite sandstrender ikke langt unna. Det finnes ikke asfaltert vei og du får føle hvordan det er å bo med lokalbefolkningen. Bostedet har et nydelig bassengområde og et natur basseng nederst på området hvor du kan bade med regnskogtrærne og jungellydene rundt deg. 

Se mer om bostedet på:https://www.pousadaamazonia.com/ 

Program

20/1 Avreise fra Oslo. Stopp i Lisboa med overnatting

21/1 Avreise Lisboa - Belem Brasil. Ankomst kveld.

22/1 Nattfly til Santarem med busstransfer til Alter Do Chao.

22/1 Sove ut. Hvile dag. Ettermiddagsyoga Yin. Lande kroppen.

23/1 Morgenyoga. Bli kjent. Ettermiddagsyoga

24/1 Morgenyoga. Maccaco jungelvandring med lunsj. Egentid ettermiddag/kveld.

25/1 Morgenyoga. Egentid. Ettermiddagsyoga.

26/1 Morgenmeditasjon + yoga. Stilletid frem til kl 12. Lunsj hos Marcelo. Egentid ettermiddag/kveld.

27/1 Morgenyoga. Egentid. Ettermiddagsyoga

28/1 Morgenyoga. Egentid. Ettermiddagsyoga

29/1 Cap Maya til Mundurukustammen indianere. Nymåneseremoni. Overnatting på båten.

30/1 Maguari for lunar, yin yoga, avslapping.

31/1 Morgenyoga. Egentid. Ettermiddagsyoga.

1/2 Morgenyoga. Egentid. Brasiliansk fest med Carimbo.

2/2 Morgenyoga. Egentid. Samling ettermiddag, tid for refleksjon. Pirankaia på Jacunda stranden med trommereise.

3/2 Hjemreise. Ankomst Oslo 4/2.

IMG_5157.HEIC

Om Amazonas

IMG_0297.jpg

Amazonas består av helende energier. Dette fordi jordas kundalini energi har forflyttet seg fra Tibet til Andesfjellene i Peru. Vi alle mennesker har kundalini energi, som er vår livsenergi. Jorda har det samme. Denne energien er både hellig og helende. Derfor reiser jeg ned en gang i året for å heale meg selv. Amazonas gir en tilstedeværelse, ro og en øvelse i å leve i nuet. Akkurat slik som lokalbefolkningen gjør. Menneskene i Amazonas lever fra hjertet. De deler hva de har og er opptatt av samhold og tilhørighet. Dans, musikk, mat og felleskap kjennetegner befolkningen. Noe du selv også vil få oppleve. 

Vi skal besøke Maccaco hvor en tysker ved navnet Lewin, bor midt i jungelen. Der blir vi invitert på lunsj og jungelvandring hvor han lærer oss om både vekster og dyreliv. Hans historie er spennende fordi han selv bestemte seg for å gå Brasil på langs til forts for ca 20 år siden. På denne reisen møtte han sin nåværende kone, og som eneste hus bor de med sine 3 barn i jungelen.

Vi skal på en todagers båttur ned til Mundurukustammen. En indianerstamme som utfører en helt magisk nymåne seremoni for oss. Vi reiser ned ved nymåne. Vi innlosjerer oss på båten Cap Maya hvor vi skal sove i hengekøyer på dekk. Vi har med oss egen kokk som lager deilig middag og frokost til oss. Dagen etter seremonien reiser vi til Maguari, et nydelig strandområde hvor vi har yin yoga og lunsj før sol og avslapping. 

Mine foreldre og jeg inviterer til Brasiliansk fest med middag, live musikk og den lokale dansen Carimbo i huset vårt. Her vil dere få lære og oppleve dansen som opprinnelig kommer fra slavene. Derfor kalles den slavedansen. 

Som en avslutning på reisen lager vi i stand Pirankaia på stranden nedenfor huset vårt. Pirankaia er en lysfest hvor stranden er lyset opp av fakler og vi griller fersk fisk på bålet. Her vil vi også få bli med på en magisk trommereise. Er vi heldig så er det stjerneklart på himmelen hvor du kanskje får muligheten til å se hele tåken til Melkeveien. 

Det er lagt opp til mye egentid slik at du får tid til hva du har lyst til. Kanskje bli med inn til byen på gatefesten som holdes hver fredag. Eller bare oppleve byen som ikke er stor. Det bor ca 2000 innbyggere i alter do Chao. Lav kriminalitet og inkluderende befolkning. Men de færreste snakker engelsk. Her går det på portugisisk og tegnspråk. Byen har en nydelig strandpromenade og strender, restauranter og noen koselige butikker. 

For de som vil kan de bli med meg på strandvandring til Murrata hvor vi kanskje er så heldig å få se delfinene, spesielt ved solnedgang. 

Det beste med Amazonas er å bare være. Kunne ta og føle på atmosfæren, lytte til de utallige dyrelydene, luktene og klima. Her blir alle sansene koblet på til en hver tid. I tillegg består maten i Amazonas av ren, kortreist mat. Drikkevannet er mineralrikt og frukten så fersk som den kan bli. De fleste som kommer hjem herfra har både gått ned i vekt, har friskere hud og hår. Kroppen blir renset både utvendig og innvendig. 

Reisen er lang og det lønner seg å starte mentalt på Gardermoen. Selve målet er ikke reisen, men det er reisen som er målet. Vi flyr til Lisboa og har en overnatting der før vi flyr til Belem i Brasil. Der bytter vi til innenriksfly som tar ca 1 time og 20 min til Santarem. Derfra tar det ca 40 min med bil til bostedet. Hjemreisen går uten overnatting i Lisboa med nattfly fra Belem til Lisboa. 

Bestilling

Pris 39 900 kr

Inkluderer flyreise, hotell, alle utflukter, yoga, frokost og 6 middager. 

Depositum 5000 kr ved bestilling

Det belastes 10 000 kr for bestilling av flybilletter når gruppen har 6 påmeldte.

Restbeløp forfaller 40 dager før avreise. 

Påmelding: lene@yogafri.no

Har du spørsmål kan du ringe 41615839

Teknisk arrangør Din Ferie Drammen, Tapajos Aventura

IMG_5291.HEIC
bottom of page